Mensen Met Wie Het Lot Mij In Contact Heeft Gebracht

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan ik elke keer van dezelfde vrienden nieuwe kelim (vaten) krijgen?

Antwoord: Hoe weet je wie je vrienden zijn? Ze maken deel uit van jouw ziel, maar je kijkt alleen maar naar hun gezichten en je denkt dat zij niet veranderen. Zij weten trouwens ook niets over zichzelf.

Het is belangrijk om te weten dat bepaalde mensen die je in je leven ontmoet, zowel goede als slechte mensen, deel uitmaken van je ziel. Uiteindelijk maakt de hele mensheid deel uit van je ziel, maar mensen die je persoonlijk ontmoet zijn de delen die het dichtst bij je staan.

Op dit moment is het zo dat ik op het niveau waarop ik me nu bevind vrienden uit mijn verre verleden zie als delen van mijn ziel: leraren en professoren die mij les gaven aan de universiteit, collega’s waar ik tientallen jaren geleden mee heb gewerkt, in een onderzoeksinstituut, een laboratorium, alle mensen met wie het lot me ooit in contact heeft gebracht. Ik zie in hen de delen van mijn ziel die ik gebruik en ook in de toekomst zal gebruiken.

Het lijken alleen voor jou fysieke lichamen. Ze worden op die manier aan je getoond zodat je je enigszins met hen kunt verbinden, want je hebt geen andere kelim. Maar later, als je kelim zult hebben die wat meer spiritueel zijn, zul je spiritualiteit in deze mensen zien en zul je je met hen op een ander niveau verbinden, wat meer innerlijk.

Zo werkt het. Beschouw de wereld niet als een verzameling fysieke lichamen. Dit is niet meer dan een schijnbeeld.

From the Preparation for the Daily Kabbalah Lesson 6/22/14

Tot aan het einde van de maand juli zullen er vanwege vakantie minder blogs verschijnen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed