Het Wapen Van De Moeders

The Weapon of MothersVraag: Er is een oorlog gaande in Israël en vele moeders hebben een gebroken hart, ze wachten op de terugkeer van hun zonen. Een moeder blijft altijd een moeder, het maakt niet uit in welk land ze woont. En toch, wat is er speciaal aan Joodse moeders? Ze maken immers deel uit van het volk Israël, in hun kern is het concept eenheid verankerd. Wat onderscheidt een Joodse moeder van anderen?

Antwoord: Het onderscheid ligt op het gebied van haar verantwoordelijkheid.

Veel landen sturen hun soldaten naar een oorlog terwijl het hart van de moeders breekt van ondragelijk verdriet.

Een Joodse moeder heeft echter een wapen dat het haar mogelijk maakt om te vechten voor haar zonen: eenheid en verbinding. Door de Israëlische samenleving aan te sporen om eenheid en verbinding te bereiken – of op zijn minst dit pad uit te zetten – verdedigt ze haar kinderen op een actieve manier. Hoe overtuigender ze de boodschap van eenheid aan de natie overbrengt, hoe volmaakter de bescherming is die zij hen biedt.

Zeker, het moet om werkelijke eenheid gaan: hetzelfde waar de wetenschap van Kabbalah over spreekt wanneer we uitleggen dat eenheid tot bloei komt door middel van het Licht dat Hervormt, of met andere woorden: door middel van een speciale Kracht van de Natuur. Dit komt omdat de Natuur in feite een verenigende Kracht is en we moeten die Kracht zo doen ontwaken dat onze haat daardoor getransformeerd wordt tot liefde. Er staat geschreven dat liefde alle zonden zal bedekken, namelijk alle verschillen en conflicten tussen ons. Dus in plaats van de ‘Iron Dome’ hebben we grote behoefte aan de Koepel van Liefde die zich over ons uitstrekt. Alleen dit zal alle aanvallen afwenden.

Als de Israëlische moeders zich alleen maar zouden realiseren dat dit ons ware wapen is, ben ik ervan overtuigd dat deze oorlog onze laatste zal zijn.

From KabTV’s “A New Life. The Mothers of Solders” 7/23/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed