Er Is Iets Om Jaloers Op Te Zijn

Dr. Michael LaitmanVraag: De vrienden in Sotsji doen geweldig disseminatie werk. Hoe kunnen we met hart en ziel de verbinding met hen versterken?

Antwoord: Wordt jaloers! Afgunst is een heel goede emotie.

Tzimtzum Bet (de Tweede Restrictie) werd uit afgunst gecreëerd: het schepsel werd van de Schepper losgemaakt om onafhankelijk te worden. Daarna ontwikkelde alles zich ook met behulp van afgunst, zelfs Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar) en correcties. Alles gebeurt om op een correcte wijze afgunst te realiseren. Afgunst is een gevoel van iemand buiten mij.

Als ik enigszins van de ander verschil, hoe zit dat dan precies? Zelfs als er maar één gram verschil is, is deze gram dan beter of slechter? Is die ander dan groter of kleiner? Dit betekent dat ik altijd aan het onderzoeken ben wat het verschil tussen ons is in plezier en in lijden.

Afgunst is dus het belangrijkste gevoel.

Ik denk dat betalen voor een leerschool zoals in Sotsji de moeite waard is. Daar gebeurt iets om jaloers op te worden. De vrienden doen geweldig werk, dit betekent dat er door Boven geweldig werk aan hen gedaan wordt. Dit bestaat op geen enkele andere plek in de wereld, dit is het begin van de realisatie van de correctie van de massa. Daar wordt deze zomer geschiedenis geschreven

From the Sochi Convention 6/10/14, Lesson 3

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: