De Mysterieuze Kracht Van De Vrouw

Dr. Michael LaitmanEen man in onze wereld vertoont ‘macho’ gedrag naar een vrouw om haar te laten zien dat hij groter, sterker en succesvoller is dan zij. Dit gedrag heeft hij van nature, hoewel het in spiritualiteit andersom werkt. Omdat een vrouw een nieuwe staat ter wereld brengt en zij een man noodzaakt om vooruit te gaan, is zij groter en betekenisvoller dan hij. Zoals een vrouw in deze wereld een nieuwe generatie baart, creëert zij in spiritualiteit de nieuwe stap die ons dichterbij de Schepper brengt.

Wie zet een stap naar de Schepper? Het is de rol van de man om kracht in actie om te zetten, maar in feite zet de vrouw deze stap, zij is degene die het nieuwe niveau ter wereld brengt. In deze wereld baart een man niemand, hij is vrijer en daardoor kan hij doen wat hij wil. In spiritualiteit heeft een man alleen vrijheid om de mogelijkheid van een vrouw om een nieuwe generatie voort te brengen te ‘dienen’ en samen bereiken zij heiligheid. Een man draagt in alles wat hij heeft bij om een vrouw te helpen om een nieuw ‘niveau’ voort te brengen, net zoals in onze wereld, die een natuurlijke afspiegeling is van de spirituele wereld, waarin een man zijn zaad geeft en een vrouw het ontwikkelt en de volgende generatie voortbrengt.

Vraag: Wat bezit een vrouw waardoor zij het zaad kan ontvangen en ‘ontwikkelen’?

Antwoord: Zij wordt door twee krachten versterkt, de kracht van ontvangen en de kracht van geven. Een man heeft maar één kracht gekregen: geven. Hij is zwak, deze kracht alleen is niet voldoende om te volharden. Een vrouw bezit beide krachten: ontvangen en geven.

Vraag: Betekent dit dat zij de schepping symboliseert?

Antwoord: Ja, zij symboliseert de schepping en tegelijkertijd is de schepping voor haar gemaakt, zij is Bina, de hogere moeder. De vader (Abba) bezit alleen de kracht van Hochma, de moeder (Ima) heeft zowel Hochma als Hassadim en zij weet hoe zij met deze twee krachten moet omgaan om beide delen (mannelijk en vrouwelijk) ter wereld te brengen en ze dan allebei te ontwikkelen. Conceptie, borstvoeding en volwassenheid, al deze stadia zijn van Ima afkomstig.

Vraag: Zien we dit op de een of andere manier in onze wereld terug?

Antwoord: We moeten beseffen dat wij een totaal andere wereld zullen waarnemen als wij, in overeenstemming met de spirituele wetten, correctie deze wereld ‘in trekken’. Er zullen totaal andere relaties in het gezin zichtbaar worden tussen mannen, vrouwen en kinderen. Zij zullen een heel nieuwe vorm krijgen, zoals er geschreven staat: “Ik zag een omgekeerde wereld.” En andersom, als wij geen gebruik maken van de wijsheid van Kabbalah zullen wij nog verder afglijden, het maakt niet uit hoeveel wij investeren in nieuwe scholen en sociale netwerken, niets zal werken en uiteindelijk zal onze wereld in een totale chaos terecht komen.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 10/14/10

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: