Al Het Werk Vindt Innerlijk Plaats

Dr. Michael LaitmanWij bevinden ons in feite in Ein Sof (de wereld van Oneindigheid), er is geen andere staat. Toch voelen we in ons denken en in onze zintuigen een staat die we ‘onze wereld’ noemen, in plaats van Ein Sof. Dit is het resultaat van onze verlangens die egoïstisch zijn en bedorven. Het enige wat wij dus in principe te doen hebben, is het corrigeren van onze zintuigen, van onszelf.

Vraag: Als ik de Schepper wil voelen, is het dan genoeg voor mij om in een kring te zitten en met de vrienden geïntegreerd te zijn?

Antwoord: Theoretisch wel, als je voortdurend in een kring zou zitten en met hen onophoudelijk zou werken aan jouw verbinding met hen, zou je verder niets meer in je leven nodig hebben, helemaal niets!

Dit is de ideale fysieke, mentale en emotionele vorm waarin het mogelijk is om aan alle nuances van onze verbindingen te werken, op weg naar de spirituele verbindingen, zonder enige uitzondering.

Vraag: Is daar verder niets meer voor nodig?

Antwoord: In feite niet. We moeten de wereld intrekken en allerlei soorten problemen van mensen naar ons midden brengen. Maar alweer, dit is bedoeld om de verbinding tussen ons nog meer te versterken.

Stel dat we met elkaar een bepaalde hoeveelheid werk hebben afgerond, van een zekere egoïstische dichtheid, en we verbinden ons daarna. Dit is echter niet genoeg om het Hogere Licht te onthullen. Van waaruit kunnen we meer ontvangen? Als we gaan dissemineren, beginnen we vanuit onze kring, we verbinden een zekere egoïstische massa met onszelf, van een nog grotere dichtheid, en dit helpt ons om onderling dichter bij elkaar te komen omdat we op een niveau daarboven werken.

Op deze manier moeten we naar mensen toe gaan. Maar in principe vindt al ons werk innerlijk plaats, in onze kring.

From the International Summer Camp In Bulgaria “Day One” 7/11/14, Lesson 1

*Tot aan het einde van de maand juli zullen er vanwege vakantie minder blogs verschijnen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed