Wij Zullen Hard Moeten Werken Om Correctie Te Bereiken

Dr. Michael Laitman‘Inleiding tot Het Boek de Zohar’, ‘BeLaila De Kala’ (De Nacht van de Bruid), item 138: Dit is het belangrijkste punt van het essay, want tot dusver werden de correcties ook beschouwd als het werk van onze handen omdat we er beloningen of bestraffingen voor ontvingen. Bij de grote Zivug (spirituele koppeling) aan het einde van de correctie zal echter worden onthuld dat zowel de correcties als de bestraffingen het Werk van Zijn Handen waren, zoals er geschreven staat: “De hemelen vertellen het werk van Zijn Handen.” Zo is het omdat de grote Zivug van het firmament betekent dat alles het Werk van Zijn Handen is en Hij alleen alle handelingen doet, ermee doende is en ze zal doen.

Een mens voelt en denkt dat het einde van de correctie een vaststaande situatie is die ergens in de toekomst zal plaats vinden en dat we er gewoon op kunnen wachten. Hij begrijpt niet dat de komst van deze staat afhankelijk is van de correcties die een mens uitvoert. Er komt niets vanzelf maar alles is alleen afhankelijk van het werk aan de correcties.

We moeten er niet op hopen dat wij blijven zoals wij zijn en dat de correcties vanzelf zullen plaatsvinden. Nee, ik ben degene die hard moet werken om correctie te bereiken.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 6/2/14, The Zohar

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: