Waarden Van Een Neurotische Samenleving

Dr. Michael LaitmanMening van (Olga Lukina, psychotherapeute en psychoanalyticus, directeur van het Instituut voor Interactieve Psychotherapie en Coaching, Moskou): “In de huidige maatschappij zijn de belangrijkste waarden van het leven gedevalueerd: de waarde van arbeid, van grote professionele kennis, eerlijkheid ten opzichte van jezelf, een gevoel van eigenwaarde, de bereidheid om goed te doen en verantwoordelijkheidsgevoel.”

“In plaats daarvan gelden de belangrijke waarden van een neurotische samenleving: status, geld, superioriteit in competitie en agressieve kracht.”

“Vooral jonge mensen zijn bijzonder kwetsbaar. Ze slikken deze ‘waarden’ in zonder enige censuur; ze zijn er niet immuun voor. Ze streven ernaar om te voldoen aan de verwachtingen van deze maatschappij en verliezen het contact met hun authentieke zelf. Alleen degenen die gezonde richtlijnen hebben en een sterke steun vanuit het gezin krijgen, kunnen dit alles weerstaan.”

Mijn commentaar: Zonder integrale educatie zal de jonge generatie zichzelf ongetwijfeld volkomen verliezen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed