Een Speciale Kracht Om Een Doorbraak Te Maken

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat voor bewijs hebben we dat er in verbinding een speciale kracht bestaat?

Antwoord: Hebben zij die ooit deel uitmaakten van een commandotroep of in een sportteam hebben gezeten deze kracht niet gevoeld?

Vraag: Maar deze kracht verandert de menselijke natuur niet.

Antwoord: De kracht die in de verbinding onthuld wordt, kan degenen die met elkaar verbonden zijn overtuigen en een heel grote invloed op hen uitoefenen. Als vijf, tien of zelfs twintig mensen samenkomen en dezelfde intentie of voorkeur met elkaar delen, heerst deze voorkeur over iedereen en valt niemand erbuiten.

Dit gebeurt in een gewone, egoïstische, aardse verbinding. We zijn zo geschapen dat deze kracht ons allen in stand houdt. Sterker nog, wanneer we bij elkaar komen en ons met elkaar verbinden, kan niemand iets alleen beslissen of alleen met een oplossing komen. In plaats daarvan bespreken we de dingen samen, vragen we raad aan elkaar en dan komt daar het meest accurate, verregaande besluit uit. Hoewel iedereen zich zorgen maakte en twijfels had, wordt het groepsbesluit in die richting aangenomen en onze ideologie leidt tot een doorbraak.

Dit gebeurt omdat de kracht van verbinding in de groep wordt ontdekt, die kracht trekt ons allen vooruit en laat alle negatieve en extreme verwarringen vervagen. Het komt omdat deze kracht al heeft vastgesteld of we afhankelijk van onze verbinding verder vooruit kunnen komen. De groep accepteert niet alleen het beste besluit maar ook het meest beslissende en verregaande besluit voor onze vooruitgang, om een doorbraak te maken.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 6/06/14, Writings of Rabash

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed