Een Sleutel Naar Een Veilige Toekomst

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan een mens zijn gedachten zo controleren dat hij niet zondigt?

Antwoord: Een mens kan geen controle uitoefenen over zijn gedachten. Hij heeft op geen enkele manier controle over zichzelf. Ben ik baas over mijzelf? Waar zien we zoiets?! Zoiets bestaat niet! Maar ik moet zorgen voor een positieve kracht om me heen van een dusdanig niveau dat die kracht me zal beïnvloeden en ondersteunen. Dan zal ik in staat zijn om controle op mezelf uit te oefenen.

We stabiliseren onze staat altijd door middel van externe krachten, door de omgeving, de maatschappij, externe steun, terwijl een mens over zichzelf geen controle kan uitoefenen. Hij weet niet in welke staat hij het volgende moment zal zijn, dus hoe zou hij ergens controle over kunnen hebben?

Iemand kan zijn toekomst alleen veilig stellen als hij al zijn externe kelim (vaten), verlangens, voorbereidt. Als ik ervoor zorg dat anderen een veilige toekomst hebben, zorg ik ook voor mijn eigen toekomst.

Als een mens een element in een systeem is, hoe kan hij dan vragen stellen over wat er met hem zal gebeuren? Hij is van het hele systeem afhankelijk, vooral omdat het zo geregeld is dat hij een vrije wil heeft om het systeem om zich heen te versterken, dan kan hij zijn toekomst veilig stellen. Hij zal nooit méér ontvangen dan hij binnen het systeem heeft voorbereid, maar als hij het niet voldoende heeft voorbereid, krijgt hij klappen en dan zal hij ontdekken hoe noodzakelijk het is om het systeem voor te bereiden.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 5/27/14, The Zohar

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: