In De Val En De Manier Om Eruit Te Komen

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Vedomosti): “We nemen alleen nieuwe informatie aan als onze vooruitzichten daardoor niet bedreigd worden. Men kan niet omgaan met negatieve feiten die de aanhangers van het regime bereiken en daarom zal men hun standpunten niet kunnen veranderen. Vanwege deze eigenschappen van ons bewustzijn kan het bestaan van onafhankelijke media en Internet het probleem niet oplossen.”

“Mensen nemen alleen informatie in zich op die geen bedreiging vormen voor hun wereldbeeld en filteren de rest uit. Het is ongelooflijk moeilijk voor politici en volkeren om te accepteren dat de ingeslagen weg doodloopt, aangezien een wijziging van de koers het systeem van het wereldbeeld ondermijnt.

“Nadat men zich heeft gerealiseerd dat de gekozen politieke koers niet tot de verwachte resultaten leidt, verandert er meestal niets in een land, integendeel, men intensiveert de realisatie van het oorspronkelijke programma, hierdoor verslechtert de economische situatie in het land en dat leidt tot een aanscherping van de verkeerde politieke koers. Een mentale val zorgt ervoor dat een land zich in een vicieuze cirkel bevindt.”

Mijn commentaar: De juiste beslissing kan alleen worden geaccepteerd als er op een objectieve manier naar kan worden gekeken, ook als dit besluit tegen de huidige koers ingaat. Dit is alleen mogelijk in een workshop die volgens de principes van integrale educatie is georganiseerd, in een kring waar mensen gelijkwaardig zijn en hun ego wegcijferen. Zij moeten bereid zijn om volledige verbinding te bereiken met als doel de onthulling van Eenheid (de Hogere Kracht) te midden van hen, zich hechten aan de Hogere Kracht door middel van gelijkheid van eigenschappen (wederzijds geven) om daardoor vreugde te bereiken in de verbinding.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed