De Potentie Van 99% Van De Mensheid

Dr. Michael LaitmanVraag: Sommige vrienden die erop uitgaan naar het grote publiek hebben de cynische gedachte dat wij ons bezig houden met educatie met het doel om mensen te leren hoe ze moeten leven. Maar het publiek voelt heel sterk dat zij zich door hun arrogantie boven het publiek plaatsen. Hoe kunnen we dit vermijden zodat we oprecht kunnen zijn naar het grote publiek?

Antwoord: Persoonlijk zie ik het grote publiek als mensen die geen zelfkennis hebben maar een enorm groot potentieel in zich dragen. In elke huisvrouw, straatveger, enz. is latent een veel groter potentieel aanwezig dan in mij. Ik moet dus een heel zorgvuldige en helpende houding hebben ten opzichte van hen.

In principe zijn zij het en niet wij die een enorm groot verlangen in zich dragen en als dat zich in hen gaat manifesteren, zien we dat de straatveger en de huisvrouw zulke immens grote verlangens hebben en zoveel eindeloze mogelijkheden om zich te hechten, dat zij de totale gebroken universele massa omvatten die niet in ons aanwezig is.

Enerzijds zijn er handelingen in een lijn (Kav), anderzijds handelingen in cirkels (Igulim). Dit leren we in het tweede deel van ‘De Studie van de Tien Sefirot’.

Als wij werken in een lijn geldt dat in dit geval niet voor de 99%, maar alleen voor degenen die de juiste intentie voor de Schepper hebben. Als we echter spreken over een cirkel, over Malchut van Ein Sof  (Wereld van Oneindigheid), over Ohr Makif (Omringende Licht), gaat het over de 99% van de mensheid. In hen is alles verborgen.

Wat hen betreft moeten we denken aan intentie op de lange termijn – niet aan vandaag maar aan enkele jaren – alles zullen we echter door hen ontdekken, zoals er geschreven staat: “Ga zorgvuldig om met de kinderen van de armen, want de Torah zal uit hen voortkomen.” (Nedarim 81a), namelijk het Licht.

Als ik bijvoorbeeld ooit een vooroordeel gehad zou hebben, minachting, ten opzichte van Aziaten, Zuid Amerikanen of Afrikanen, in vergelijking met Europeanen en Noord Amerikanen, toen ik in het proces zat van kennismaking met hen, is mijn mening over hen radicaal veranderd. Ze zijn naar mijn begrip niet alleen gelijkwaardig, maar ze nemen een andere plaats in. Eigenlijk zijn zij de dragers van intellectuele en analytische vermogens, zij zijn het potentieel van nauwkeurig onderzoek en analyse dat bij de Europeanen niet bestaat.

Dus de massa, de ronde kelim (vaten), zijn de dragers van een heel groot potentieel aan mogelijkheden en immens grote verlangens die later ontdekt zullen worden, en daarmee de Schepper.

From the Sochi Convention 6/9/14, Lesson 1

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: