De Goede Inspanning

Dr. Michael LaitmanVraag: Moet je het ego willen loslaten om het achter je te kunnen laten?

Antwoord: Een mens wil zijn ego niet loslaten! Ik kan wel steeds doen alsof en mijzelf misleiden door te denken dat ik mijn ego wil loslaten. Maar eigenlijk wil ik dat niet en dat zal  op het volgende niveau steeds duidelijker worden, totdat het Hogere Licht mij zal veranderen.

Vraag: Doordat we ons bezighouden met integrale educatie zien we hoe we verder komen en samen met het grote publiek in een groeiproces zitten, maar hier wordt de helderheid van het doel, de intentie, vaag. Het blijkt dat we ons nog steeds op een egoïstische manier aan het ontwikkelen zijn.

Antwoord: Je moet jezelf elk moment checken: “Wat gebeurt er met mij? Wat ben ik aan het doen?” Je moet letten op elke fysieke handeling, elk woord!

Dit is constant innerlijk werk. “Wat motiveert mij? Waarvoor? Welke conclusies moet ik hieruit trekken? Wat voor resultaat zal dit mij opleveren, spiritueel of materieel?” Het zou kunnen dat we uiteindelijk minder acties moeten ondernemen, maar dat ze dan correcter zullen zijn.

Vraag: Welke criteria gelden voor deze waarheid? Een ieder van ons heeft inderdaad zijn eigen waarheid die hij onderzoekt.

Antwoord: Het is noodzakelijk om voortdurend de waarheid te onderzoeken. Het is noodzakelijk om verder te komen! Uiteindelijk verdwijnt er niets, want alle inspanningen zullen verzameld worden.

Het heeft dus geen zin om slim te zijn. Met andere woorden, het heeft geen zin om conclusies te trekken op basis van wat je nu voelt, van hoe je denkt. Dit is alleen maar riskant.

Het belangrijkste is dat je je inspant. Als je dat innerlijk niet kunt, investeer dan in uiterlijke inspanning. Uiteindelijk zal het een nieuw niveau van bewustzijn creëren.

From the Sochi Convention 6/10/14, Lesson 2

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed