Blijf Niet In Het Verleden Hangen

Dr. Michael LaitmanVraag: In de voorbereidingen voor disseminatie gaan we door veel moeilijke fysieke staten heen. Alle gezamenlijke opflakkeringen van het ego laten een diep litteken in ons hart achter, het is alsof je een vaccinatie krijgt zodat je niet meer zo intiem met elkaar omgaat als eerder en je daarmee wilt voorkomen om een nieuwe wond op te lopen.

Waarboven is het de moeite waard om uit te stijgen? Boven de afkeer om je hart te openen zodat we niet te dicht bij elkaar komen, op een afstand waarop we littekens oplopen? Of boven de bezorgdheid over de haatgevoelens die ze achterlaten?

Antwoord: Denk aan niets anders dan aan vooruitgang. Daarom, staat er geschreven: “Liefde bedekt alle overtredingen” (Spreuken 10:12). Ga nooit terug naar het verleden.

Het verleden verschijnt in de mate waarin we het kunnen corrigeren. Tot die tijd is het verboden om er bij stil te staan. Het komt alleen naar boven als we gereed zijn om het te corrigeren. Doe dus alsof er nooit iets gebeurd is. Zo moeten we ons in het leven gedragen.

Vraag: Waar kan ik de Schepper dan om vragen?

Antwoord: Vraag voor de toekomst.

Vraag: Maar ik kan de opflakkeringen van het ego van de vrienden niet vergeten.

Antwoord: Als je ertoe bereid bent, kan je het. Als je er niet toe bereid bent, kan je het niet, dan zie je dat je ego de leiding heeft.

Vraag: Maar de Schepper laat me struikelen en dan rechtvaardig ik alleen mezelf.

Antwoord: Zeker, Hij draait je in de rondte en brengt je in verwarring. Daar kun je niets aan doen. Zo gaan we vooruit en op deze manier leren we.

From the Sochi Convention 6/9/14, Lesson 1

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: