Steeds Minder Vrijheid

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Freedom House): “De World Press Freedom Index over het jaar 2014 belicht de negatieve invloed van de conflicten over vrijheid van informatie en de hoofdrolspelers daarin. De rangschikking van sommige landen is ook beïnvloed door een trend om de nationale veiligheidsbehoeften op een overdreven uitgebreide en beledigende wijze te interpreteren, ten koste van het recht om te informeren en geïnformeerd te worden. Deze trend vormt een wereldwijd toenemende bedreiging en brengt zelfs de vrijheid van informatie in gevaar in landen die als democratieën worden beschouwd .… De index van dit jaar omvat 180 landen, één meer dan vorig jaar.”

“Rusland (148e) zou misschien lager op de ranglijst hebben gestaan als de bevolking niet zoveel koppigheid en weerstand tentoon had gespreid. Maar de autoriteiten houden de toenemende onderdrukking – die een aanvang heeft genomen toen Vladimir Putin in 2012 naar het Kremlin terugkeerde – in stand, zij exporteren hun model in de voormalige Sovjet-Unie. Van de Oekraïne (127e, ongewijzigd) en Azerbeidzjan (160e = -3) tot Centraal-Azië worden de repressieve wetgeving en communicatie surveillance methoden van Rusland vrolijk gekopieerd.”

Mijn commentaar: De media heeft zelf een compromis gesloten wat betreft haar openheid ten opzichte van omkoping, zodat niemand meer gelooft in wat er wordt medegedeeld. Iedereen weet wie (wie ervoor betaalt) achter elke editie, elk kanaal, etc. zit. Daarom is er geen vrijheid van meningsuiting en geen waarheid in wat men wil meedelen. Wat wordt verkocht en meegedeeld is datgene wat gunstig is voor de afnemers.

Daarbij is het niveau van het onderwijs en de eruditie van de meeste journalisten verre van het niveau dat vereist is voor de presentatie van actuele informatie. Het gevolg hiervan is dat niemand last zal hebben van meer inkrimping van dergelijke media.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: