Russen Willen Niet Onafhankelijk Worden

Dr. Michael LaitmanIn het nieuws (van de Hogere School voor Economie in Moskou): “Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Rus, in vergelijking met mensen uit andere landen, duidelijk meer waarde hecht aan veiligheid en zelfbevestiging dan aan waarden als openheid, innovatie, creativiteit, vrijheid en onafhankelijkheid, risico, vermaak en plezier.”

“Op een nog lagere plaats staan de waarden om voor mensen en de natuur te zorgen. Russen zijn niet in staat om zorg en gelijkwaardigheid, zorg en openheid, met elkaar te combineren. Zorg voor anderen, openheid en onafhankelijkheid nemen de laatste plaats in.”

“Russen zijn doorgaans conservatief, dromen van macht en rijkdom, leefregels zijn voor hen onbelangrijk. Zij zijn niet toe aan sociaal-positief conformisme en zelfstandige activiteiten. Het type dat onder de Russen het meest voorkomt, is degene die geen blijk geeft van een bepaalde waarde, men hecht meer waarde aan conservatief zijn.”

“De waarden openheid, onafhankelijkheid en zorg voor anderen, bedragen in Rusland 1% van het totaal.”

“Russen lopen voorop in het naleven van egoïstische, individualistische waarden die het stereotype dat Russen een sterk gevoel voor collectivisme zouden hebben, tegenspreken. Het paternalisme wordt uitgedrukt in het toekennen van een hoge waarde aan veiligheid en een lage waarde aan onafhankelijkheid. Deze waarden tonen een hoge stabiliteit en veranderen nauwelijks door de jaren heen. Commitment aan bepaalde waarden betekent niet dat men zich er in de praktijk aan houdt.“

“Dertig procent heeft de neiging om veelvuldig te straffen! Terwijl in andere landen 20% van de mensen straf uitdelen aan hebzuchtige mensen, worden in Rusland door 15 % de meer vrijgevige mensen gestraft. De oorzaak hiervan is wedijver, het verlangen om te winnen, te verslaan, de eerste te zijn. De Russische maatschappij heeft de neiging om te consumeren, maar dat is geen ontwikkeling maar een aanpassingsmethode die geen inspanning vereist.”

Mijn commentaar: Deze studie is alleen relevant in dit stadium van de ‘ontwikkeling’ van de beschaving, de crisis zal iedereen nog meer ‘gelijk maken’. Maar de winnaar is degene die de correctie van de samenleving zal baseren op de methode van Integrale Educatie en de wijsheid van verbinding.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed