Op Welke Manier Verblijdt De Schepper Zich?

Dr. Michael LaitmanVraag: In welke kelim (vaten) wordt de Schepper verblijd omdat ik aan Hem wil geven en Hem gelukkig wil maken?

Antwoord: De Schepper wordt verblijd door mijn intentie. Want wie is deze Schepper? De Schepper is de alomvattende Kracht van geven, ik voel dit als deze Kracht in mij bewust wordt.

De Schepper is Bore: “Kom en Zie.” Hij is in mij aanwezig. Of hij buiten mij bestaat weet ik niet, ik weet trouwens helemaal niet wat er buiten mij gebeurt. De werkelijkheid bevindt zich totaal in mij, ook de Schepper.

De Schepper is de realiteit die ik innerlijk voel. Ik voel ook dat deze realiteit genot van mij ontvangt. Dit is min of meer verborgen, maar dit vindt allemaal in mij plaats. Ik ontdek en zie dit in mij. Alles is in mij verborgen en daar kunnen wij niet van weglopen, dit geldt ook voor de Schepper in mij.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/23/14, Writings of Rabash

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed