Onze Kinderen Groeien Op Met Een Weeskind Complex

Dr. Michael LaitmanMening (Olga Makhovskaya PhD, Instituut voor Psychologie van de Russische Academie van Wetenschappen, lid van de internationale wetenschappelijke programma’s in Rusland, de VS en Frankrijk, bestseller auteur voor ouders): “Ondanks het feit dat de levensstandaard formeel beter wordt, neemt de kwaliteit ervan niet toe. Een ‘weeskind’ regeling die bepaalt dat het kind wordt gevoed en kleding heeft, blijft het belangrijkste kenmerk. Psychologisch gezien is dit de minimale taak. Een kind wordt voornamelijk gezien als ‘iets’ wat geld kost.”

“Daarom groeien veel kinderen op met een weeskind complex, met emotionele honger. De kindertijd is langer geworden. Als we kinderen krijgen, denken we dat het belangrijkste is dat we tot hun 18e voor hen zorgen. Maar tegenwoordig duurt de adolescentie tot 25 à 27 jaar. De emancipatie van de kinderen van nu wordt voornamelijk door de ouders aangemoedigd: we beginnen ze ‘uit het nest ‘ te duwen…”

Mijn commentaar: Vroeger was de familie een ‘natuurlijke’ omgeving, met grootouders, buiten spelen, wandeltochten maken en dichtbij de natuur zijn. In de 20e eeuw hebben we ons gedistantieerd van de natuur en van familie. In de 21e eeuw voelen we ons verward en zijn we ons houvast kwijt.

Familie is uiteindelijk iets heel natuurlijks, alsof het vanzelf ontstaat. Het is noodzakelijk om een nieuwe vorm te bouwen wat het gezin en de samenleving betreft, op een nieuw niveau waar alles wordt gebouwd vanuit eenheid en gelijkenis met de natuur.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed