Isolatie Betekent Mislukking

Dr. Michael LaitmanMening (Nikolai Kashcheev, Senior Directeur, Hoofd van de Bedrijfs Afdeling van de Promsvyazbank, Rusland): “De wereld bevindt zich vandaag op een breekpunt dat niet in het voordeel is van de systemen die nog steeds functioneren volgens de traditionele wetten. Richtingen en trends veranderen. Tegenwoordig wordt er alleen vooruitgang geboekt als mensen wereldwijd een gezamenlijke inspanning leveren.”

“Er wordt met succes gebruik gemaakt van de vruchten van deze vooruitgang, dit hebben we uitsluitend te danken aan het feit dat technologie en kennis van het ene laboratorium aan het andere wordt doorgegeven, van het ene land aan het andere. Deze trend zet zich voort op het gebied van de vorming van de horizontale wereldeconomie.”

“Om een effectieve overgang te laten plaatsvinden van het verdedigingssysteem en van wetenschappelijke laboratoria naar ons dagelijks leven, is het volgende nodig: a) het kapitalistische systeem, gebaseerd op winst en b) globalisering waarbij inspanningen kunnen worden geconcentreerd en verspreid.”

“Dit werkt in de financiële sector door middel van crowdfunding en crowdsourcing. Als wij ons blijven isoleren, mislukken we. Dit heeft al verscheidene verouderde economieën getroffen en dit kan ons als waarschuwing dienen.”

Mijn commentaar: Wat we in de eerste plaats moeten begrijpen is dat alleen eenheid ons naar de volgende fase van ontwikkeling kan leiden. Daarbij moet die eenheid niet kapitalistische zijn maar altruïstisch. Dit inzicht zal echter geleidelijk ontstaan.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: