Het Geldmonster

Dr. Michael LaitmanMening (Timi Ećimović, PhD, hoogleraar en voorzitter voor het leven van het SEM Instituut voor Klimaat Verandering): “Geld, een uitvinding van de mens, is geworteld in de oude geschiedenis, maar het nam slechts de helft van de 20e eeuw in beslag om van assistent tot meester te worden. Aan het begin van de 21ste eeuw is onze beschaving op de tweede plaats gekomen wat importantie betreft, na de leidinggevende rol van het geld is het van meester tot een monster geworden.”

“De grote kracht van dit geldmonster is echter niet voldoende om de klimaatverandering om te buigen. De mensheid moet een manier vinden om een duurzame toekomst te bereiken zonder de overheersing van het geldmonster, maar in het kader van duurzame ontwikkeling en harmonie met de biosfeer van de aarde. De duurzame toekomst van de mensheid bestaat uit harmonie tussen de mens en de natuur/de biosfeer van onze planeet aarde.”

Mijn commentaar: We voelen ons zwak tegenover de macht van het geld, maar klimatologische en andere veranderingen in het milieu zullen de mensheid dwingen om zijn gedrag te veranderen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: