Een Hopeloze Achtervolging

Dr. Michael LaitmanMening (Natalia Voykova, columniste van Terra Amerika, expert op het gebied van gender issues): “Toen de vrouw in de 20e eeuw haar zo noodzakelijke vrijheid kreeg, ging zij een plaats innemen in de moderne wereld en deze wereld ook veranderen, ze wil niet snel kinderen krijgen, maar … is ze tevreden met deze vrijheid?

De moderne vrouw is zowel uit links als uit rechts opgebouwd: sterk, self-supporting, goed opgeleid, zakelijk, single. Volgens de logica van het kapitalisme was de strijd voor de rechten van de vrouw een strijd voor het recht om te consumeren zonder van de man afhankelijk te zijn.”

“Het beeld van degene die oppositie voert, roept sympathie op, het is altijd modieus om ‘ergens tegen’ te zijn en tegenwoordig betekent dat: conservatief zijn; dat wil zeggen dat de maatschappij op weg is naar unisex, naar een nieuw type mens, een nieuwe kracht in de surrealistische virtuele wereld waarin mannen en vrouwen gelijk zijn.”

“Een combinatie van het mannelijke en het vrouwelijke in de moderne vrouw is haar integrale deel. De vrouw loopt niet langer achter de man aan, ze streeft hem voorbij. Kansen worden niet langer meer verdeeld tussen mannen en vrouwen, maar tussen degenen die wel en niet capabel zijn. Ten gevolge daarvan zien we geen grote ongelijkheid meer tussen mannen en vrouwen, maar wel tussen vrouwen onderling. Het niveau van ongelijkheid wordt bepaald door het onderwijs.

1. Goed opgeleide mensen trouwen met elkaar. En vice versa. Zo wordt de unisex maatschappij gevormd.

2. Verder bestaat de maatschappij uit ‘hen‘ : een kruising tussen ‘hij’ en ‘zij’. In Duitsland is het geslacht van een pasgeboren baby afgeschaft. De eerste geslachtsloze mens is geregistreerd in Australië.

“Het komt op het volgende neer: de beschaving is de vrouw bijna kwijt door de jacht naar de vrouw.”

Mijn commentaar: Het gezinsleven zal weer mode worden na een voortschrijdende ‘erkenning van het kwaad’, met als resultaat dat het de vrouw tenslotte niets heeft opgeleverd …..

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: