Door Middel Van Het Zuiverende Vuur

Dr. Michael LaitmanVraag: Brood wordt door middel van vuur gebakken. Wat symboliseert deze fase in de spirituele correctie?

Antwoord: Nadat ik de juiste combinatie tussen het verlangen om te ontvangen en de intentie om te geven heb bereikt, plaats ik deze combinatie in de eigenschap van Din (oordeel), de eigenschap van vuur, de eigenschap van de moeilijke en juiste correctie, het juiste gebruik, en zo wordt deze in het vuur geplaatst. Veel correcties die in de Bijbel worden beschreven als ‘in het vuur plaatsen’ symboliseren zuivering.

Vuur is het gevoel van Din, de zuivering van het ego dat blijft. Het ego moet koken, verwarmd worden, branden en alleen het deel dat overblijft is gereed als voedsel voor de mens. Dit is een van de belangrijkste methoden van correctie.

Wij moeten ons ego-verlangen zuiveren, zodat het zal overblijven zonder een intentie voor onszelf en er een intentie ten behoeve van anderen aan toevoegen: liefde en verbinding met anderen. Als het de juiste vorm heeft, wordt het in het vuur geplaatst of moet het andere zware proeven doorstaan. In dit proces wordt het verlangen met de intentie om te geven gestabiliseerd. Dit betekent dat ‘het brood wordt gebakken’.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 11/27/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: