De Hogere Waarde Van De Omgeving

Dr. Michael LaitmanVraag: Is het nodig om voortdurend aan onze omgeving te werken om zo de staf in de hand te kunnen houden en deze niet in een slang te laten veranderen?

Antwoord: Dat is juist, het is nodig om aan de omgeving te werken, maar niet met de bedoeling om de staf in de hand te houden, maar omdat ik mijn toekomstige gecorrigeerde staat in de omgeving zie. Dit betekent dat de omgeving geen middel is, maar waarde op zich heeft, het is een hoger systeem.

Binnen de omgeving worden de ‘staf’ en de ‘slang’ geopenbaard en ook de vorm van Bore (de Schepper), die ‘Bo-Re’ (Kom en Zie) wordt genoemd. In de juiste verbinding tussen de vrienden begint het Hogere Licht te schijnen en wordt het onthuld, dan ontdekken we de kli (vat) samen met het Licht.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/20/14, Shamati #59 “About the Rod and Serpent”

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed