“Bellenblazers”

Dr. Michael LaitmanMening (Michael Khazin, econoom): “De dertig jaar lange stimulering van de vraag heeft tot resultaat dat huishoudens 25 % meer consumeren dan ze verdienen. Maar tegenwoordig zijn alle middelen om de vraag te stimuleren uitgeput. De daling van de vraag is het onderliggende mechanisme van de crisis en er is geen reden om te geloven dat hier in de nabije toekomst een einde aan zal komen.”

“Waarschijnlijk zal de ‘bel’ halverwege 2015 uiteen spatten en dat zal een massaal faillissement van huishoudens en het financiële systeem ten gevolge hebben.”

Mijn commentaar: Dit zal ongetwijfeld gebeuren als de sociaal-economische betrekkingen niet overschakelen naar een rationeel gebruik en daarbij overbodige ondernemingen gesloten worden en er een gelijke verdeling plaats zal vinden van essentiële goederen en diensten.

Maar dit is alleen maar mogelijk in parallel met een brede voorlichtingscampagne over de noodzaak om te veranderen naar een nieuw niveau van onderlinge betrekkingen en met de implementatie van de methode van integrale eenheid. Het is noodzakelijk om dit al te proberen in te voeren wanneer zich kleine problemen voordoen, in plaats van de samenleving naar een diepe crisis te brengen en naar een mogelijke wereldoorlog, dan zal de maatschappij deze methode ongewild accepteren als de enige weg naar redding.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: