Wie Bestuurt De Marionet?

Dr. Michael LaitmanVraag: Als iemand ontdekt dat hij volledig wordt gedomineerd door zijn verlangen om te ontvangen en dat hij gewoon een marionet is die geen vrije keuze heeft, wat moet hij daar dan aan doen?

Antwoord: Het wordt aan je onthuld dat je handen en voeten vastgebonden zijn en je nergens vrije keuze in hebt. Je kunt zelfs niet eens zomaar wat rond kijken.

Je hebt geen enkele bewegingsvrijheid: niet in je gedachten en niet in je wensen. Al je cellen, al je systemen, je hersenen en je hart, staan onder het gezag van een onbekende kracht. Maar er is één gedachte die speciaal naar jou toe komt om je te laten begrijpen wat slavernij is, zodat je – als je wilt – kunt ontsnappen naar vrijheid.

Hiervoor moet je dit gezag vrijwillig accepteren. Dit is het verschil tussen Farao en de Schepper. De Schepper zorgt ervoor dat je kunt leren, zodat je gaat zien dat alle verlangens die naar je toe worden gezonden slecht zijn tot het moment dat je het daarmee eens bent. Maar op het moment dat je het daarmee eens bent, worden ze goed. Op die manier word je bevrijd van de slavernij.

Alles is afhankelijk van de wijze waarop je het hogere Bestuur accepteert: als het gezag van Farao of als dat van de Schepper.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 4/18/14,Writings of Rabash

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: