Vraag En Antwoord Aan Beide Zijden Van De Machsom

Dr. Michael LaitmanHet punt waar vanuit deze vraag wordt gesteld is heel belangrijk. Een vraag symboliseert je verbinding met een bepaald verschijnsel en de mogelijkheid die je hebt om de oorsprong daarvan duidelijk te krijgen. Ik denk niet dat je je in een situatie bevindt waarin je het juiste antwoord op een bepaalde vraag kunt vinden. Dat is beneden de Machsom niet mogelijk.

De totale werkelijkheid daalt van Boven neer en bevindt zich boven de Machsom. Beneden de Machsom bevindt zich een denkbeeldige wereld. Wat wij hier zien is een corrupte, verstoorde replica van de spirituele wereld, waar wij vanuit deze wereld niets kunnen begrijpen. Dit is jouw perceptie op dit moment, net zoals dat geldt voor alle andere mensen die hun verlangens hebben op fysiek gebied naar voedsel, seks, een gezin, geld, respect en kennis.

Daarnaast leer je dat geven iets goeds is. Enerzijds stel je een vraag en anderzijds wil je een antwoord vinden. Dit werkt niet totdat dit beeld gestabiliseerd is als een verenigd beeld: ofwel aan deze zijde van de Machsom, ofwel aan de andere zijde van de Machsom, het is echter onmogelijk om vanuit één zijde van de Machsom te vragen naar wat er gebeurt aan de andere zijde. Het is dus niet mogelijk om zulke vragen te beantwoorden.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 3/31/14, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed