Niemand Houdt Ons Tegen In Egypte

Baal HaSulam, Shamati 159, “En Het Vond Plaats in de Loop van die Vele Dagen”: Het is inderdaad zo dat zij veel waarde hechtten aan het werk in Egypte. Dit is de betekenis van “Maar zij vermengden zich met de volkeren en leerden hun werkzaamheden.”

Wijzelf willen niet uit Egypte trekken. Wij voeren oorlog met onze innerlijke Farao.

Dit betekent dat wanneer de Israëlieten onder het gezag van een bepaald volk staan, zij door dat volk overheerst worden en zich niet aan dat gezag kunnen onttrekken. Zo beleefden zij voldoende smaak in dat werk en konden zij niet bevrijd worden.

Egoïsme regeert over het hart en het verstand van een mens Alle grenzen zouden voor hem geopend kunnen worden … maar hij wil zelf deze slavernij niet verlaten. Hij is nog meer dan alle Egyptenaren aan Farao toegewijd. De verlangens naar geven die zich onder de heerschappij van het egoïsme bevinden, raken zelfs nog meer aan het ego gehecht dan de verlangens naar ontvangen.

Zij willen Egypte niet verlaten, zij werken vol toewijding voor Farao Het egoïsme heeft hen sterk in zijn greep, vooral zij worden heel sterke trouwe werkers voor Farao. De kracht die aan hen gegeven wordt voor het toekomstige spirituele werk en de toewijding aan de kracht van geven, werkt nu trouw voor de egoïstische kracht.

Niemand houdt ons tegen in Egypte … maar wijzelf willen het niet achter ons laten. Wij genieten zelfs nog meer van ons leven met zijn spirituele problemen dan de gewone man geniet van zijn aardse bestaan.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 4/18/2014, Shamati #159

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed