Dankzij Robots Zullen Mensen Geen werk Meer Hebben

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Business Insider): “Er zijn grote veranderingen op komst met betrekking tot de arbeidsmarkt, waar mensen en regeringen niet op voorbereid zijn, denkt Bill Gates.”

“Dit zei hij op 13 maart in Washington D.C. tijdens de economische denktank van het Amerikaanse Enterprise Instituut. Gates zei dat er de komende 20 jaar heel veel banen weg zullen vallen en vervangen zullen worden door geautomatiseerde software (‘bots’ in technische slang, hoewel Gates de term ‘software vervanging’ gebruikte).”

Hij zei het volgende:

“Vervanging door software, of het nu gaat over chauffeurs, obers of verpleegkundigen… er is een ontwikkeling gaande.… De technologie zal na verloop van tijd de vraag naar banen verminderen, met name de banen die niet veel vakkennis vereisen.… over 20 jaar zal de vraag naar tal van vaardigheden aanzienlijk verminderd zijn. Ik denk niet dat mensen dit nu in hun mentale model paraat hebben.”

“In januari publiceerde The Economist een uitgebreid profiel over een dozijn banen die in de komende 20 jaar zeker door robots overgenomen zullen worden, waaronder telemarketing, het werk van accountants en detail handelaars.”

Mijn commentaar: Er is maar één uitweg: de overproductie volledig reduceren en het overgeblevene vervangen door automatisering. Zij die dan geen werk meer hebben, moeten naar open universiteiten worden gezonden, waar ze de methode en de praktijk van integrale interactie gaan bestuderen. Op naar het moment dat wij als mensheid het punt van eenheid hebben bereikt.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: