Megasteden Brengen Verdeeldheid Tussen Mensen

Dr. Michael LaitmanMening (Alexander S. Puzanov, professor aan het Departement Economie en Gemeentelijk Management aan de Hogere Economische School in Rusland): “Het leven in de moderne metropool verstoort de natuurlijke menselijke reacties, het vernietigt de heelheid van een mens en vergroot de afstand tussen mensen. Bewoners van megasteden hebben de neiging te veel te reflecteren en dat remt de natuurlijke emotionele impulsen af.”

“Ze hebben veel persoonlijkheden, veel sociale rollen: op het werk, thuis, in de winkel, in de virtuele ruimte. Zoveel rollen op verschillende ‘niveaus’ leiden tot de vernietiging van het menselijke ik.”

“Het ontbreken van de verbinding tussen mensen in de grote stad neemt toe, maar een metropool probeert actief om verschillende aspecten van het menselijk leven onder controle te houden. Een lawine van allerlei informatie overspoelt een stadsbewoner, dwingt hem om te selecteren, te filteren.”

“In de stad vindt er een transformatie van natuurlijke menselijke reacties plaats. De vermindering van de fysieke afstand tussen mensen is onvermijdelijk in een stad met een hoge bevolkingsdichtheid. Het gaat gepaard met een toename van de sociale afstand.”

Mijn commentaar: De correctie van de samenleving en de universele crises bestaat juist uit de vermindering van de afstand tussen mensen. Maar deze correctie kan alleen worden bereikt door het Hogere Licht aan te trekken, de eigenschap van geven die zich in de juiste eenheid manifesteert.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed