De Politieke Economie Van Het Nieuwe Globalisme

Dr. Michael LaitmanOpinie (Nikolay Kobelev, PhD (economie), Professor aan de Financiële Universiteit van de Russische Federatie): “De ontwikkeling van de productiekracht heeft een zodanig niveau bereikt, dat 10 procent van de werkende beroepsbevolking voldoende is om de mensheid te bevoorraden. De landbouwproductie en de industrie van Argentinië, met een inwoneraantal van 40 miljoen mensen, kunnen de hele wereld voeden.”

“De Industrie en de technologie kunnen alle benodigde materialen en producten uit de natuurlijke elementen verkrijgen, men kan ze in overvloed vinden in de aardkorst en in de lucht. Energiebronnen (olie, gas, kolen) kunnen worden vervangen (atoomenergie, wind, de golven van de Oceaan, de zon), de mensheid wordt niet bedreigd door gebrek aan energie en de grenzen van natuurlijke hulpbronnen.”

“Maar politieke en sociale controlemechanismen, die uitgevoerd worden volgens inadequate oude modellen en theorieën, vormen een belemmering voor mondiaal beheer. De snelle groei van de politieke invloed op transnationale ondernemingen en financieel-industriële groepen hebben ertoe geleid dat de regering de controle over de wereldeconomie aan het verliezen is.”

“Geglobaliseerde wereld processen worden beheerd door geld, grote corporaties en een handvol mensen die eigenaar zijn van enorme hoeveelheden financiële middelen. Ieder van hen zorgt voor datgene wat hem interesseert. Geld is een equivalent geworden van niet alleen de economie en productie, maar ook van onderwijs, wetenschap en geneeskunde, die niet beoordeeld kunnen worden op basis van een bepaalde hoeveelheid geld.”

Mijn commentaar: Als de mensheid niet verandert door middel van de methode van de Hogere Kracht, van het Licht, zouden de sceptici gelijk hebben. Maar juist dit zelfde Ohr Makif, het Omringende Licht, bracht ons egoïsme voort en zal het corrigeren. Er is dus geen plaats voor een andere methode.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed