‘De Opkomst Van Het Anti-Kapitalisme’

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van The New York Times): “We worden getuige van een paradox in het hart van het kapitalisme, eerst ontstond daardoor iets groots maar nu wordt de toekomst van het kapitalisme erdoor bedreigd: de dynamiek die inherent is aan concurrerende markten verlaagt de kosten zodanig dat veel goederen en diensten bijna gratis zijn, in overvloed aanwezig en niet langer afhankelijk van de marktwerking…”

“Het eerste vermoeden van deze paradox ontstond in 1999 toen Napster, een muziekdienst, een netwerk ontwikkelde waardoor miljoenen mensen muziek konden delen zonder de producenten en de artiesten te betalen, de muziekindustrie ondervond daardoor grote schade. Soortgelijke verschijnselen veroorzaakten eveneens onrust bij uitgevers van kranten en boeken. Consumenten gingen – vrijwel gratis – hun eigen informatie en entertainment met elkaar delen via video, audio en teksten en negeerden daarmee de traditionele markten.…”

“Duizenden hobbyisten maken nu al – vrijwel voor niets – hun eigen producten met 3D-printers, open-source software en gerecyclede plastic als grondstof. Bovendien studeren meer dan zes miljoen studenten gratis via heel veel open online cursussen, waarvan het lesmateriaal heel goedkoop wordt verstrekt.”

“Nu beïnvloedt dit fenomeen vrijwel de hele economie. Door een formidabele nieuwe technologische infrastructuur – de Internet of Things – ontstaat de mogelijkheid om de komende twee decennia veel van het economische leven bijna gratis aan te bieden. Deze nieuwe platform technologie begint alles en iedereen met elkaar te verbinden.…”

“Nergens heeft het marginale kosten fenomeen van bijna nul meer impact dan op de arbeidsmarkt waar fabrieken en kantoren zonder werknemers, virtuele detailhandel en geautomatiseerde logistiek en transportnetwerken steeds vaker de voorkeur krijgen. Het is niet verrassend dat de nieuwe werkgelegenheidskansen op het gebied van samenwerking liggen, veelal op het gebied van de non-profitorganisatie en de versterking van de sociale infrastructuur: onderwijs, gezondheidszorg, geven aan armen, herstel van het milieu, kinderopvang, zorg voor ouderen en promotie van kunst en recreatie.…”

“We treden echter een wereld binnen die deels buiten de markten bestaat, waar we leren hoe we met elkaar moeten leven in een toenemende onderlinge afhankelijkheid, waar we wereldwijd met elkaar moeten delen.”

Mijn commentaar: Deze hele ontwikkeling brengt ons tot de noodzaak om op een nieuw niveau van communicatie te komen, een wereld zonder grenzen en algehele afhankelijkheid. Het virtuele netwerk van de materiële wereld zal parallel gaan lopen met het geestelijke netwerk van de hogere wereld.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: