Wat Is Een ‘Vraag’ In Spiritualiteit?

Dr. Michael LaitmanEen vraag in spiritualiteit is een verlangen (Hissaron, behoefte) waardoor het Hogere Licht wordt geactiveerd. Het Licht daalt neer en vult dat verlangen. Dit wordt een echte vraag of een echt gebed genoemd.

Voorafgaand aan zo’n oprechte vraag heeft iemand een reeks van vragen die worden ‘een gebed vóór een gebed’ genoemd. Met andere woorden, voordat men werkelijk tot een gebed komt, een verzoek, ‘ondergaat’ een mens talloze kleine, particuliere, onnauwkeurige vragen, totdat er uiteindelijk een vraag naar boven komt die correct is.

In het algemeen gesproken komen alle vragen hierop neer: “Wat is de betekenis van het leven? Is het leven de moeite waard? En zo ja, waarvoor?” Dit is de enige werkelijke vraag. Een mens kan honderdduizend verschillende soorten vragen stellen die hierop een variatie zijn en in overeenstemming daarmee krijgt hij maar een gedeeltelijk antwoord. Maar aan het einde van de correctie zal alles transformeren tot één enorme vraag die zal worden beantwoord door één enorm groot antwoord: volledige verbondenheid (Zivug a Shalem).

Vraag: Met wat voor vragen moeten wij naar u toe komen en welke vragen moeten we in de groep verduidelijken?

Antwoord: Het is beter dat je bij mij komt met een collectieve vraag. Als je een vraag hebt die de hele groep betreft, laat het mij dan alsjeblieft weten.

Commentaar: Tot nu toe is het zo dat als ik in de groep antwoorden op mijn vragen vind, ik voel dat ze juist zijn.

Antwoord: Inderdaad ‘tot nu toe’. Zo gaat het op elk niveau, voor mij en voor iedereen. Antwoorden die op dit niveau juist waren, worden onjuist wanneer we een nieuw niveau bereiken, omdat Keter van de lagere Partzuf een beroep doet op Malchut van de Hogere.

From a Lesson in Russian 2/10/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: