Waar Wij Ons Leven Aan Besteden

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van Pro100News): “Als iemand 70 jaar oud is en hij 8 uur per etmaal slaapt, heeft hij 22 jaar geslapen. We besteden 15 procent van ons leven aan werken, dat is 12 jaar. Een inwoner van een stad besteedt 5 à 8 jaar aan reizen. Dagelijks koken neemt 7 jaar van ons leven in beslag, voor alleenstaande mensen is dat 2 jaar minder.”

“We besteden 4 jaar aan het eten van gekookt voedsel. Een huisvrouw besteedt 9 jaar van haar leven aan huishoudelijk werk, een werkende vrouw 4 jaar. Er wordt 4 jaar besteed aan televisie kijken, 2 jaar aan telefoneren, 4 jaar aan winkelen, enz. Het leven is kort en we moeten het niet verspillen aan domme dingen!”

Mijn commentaar: Het belangrijkste is niet wat we fysiek doen, maar waar we onze gedachten op richten. Het is mogelijk en noodzakelijk om dit allemaal te doen, de vraag is echter: “Waarvoor leef je de 70 jaar van je leven die je worden gegeven?” Als je je bezighoudt met het willen bereiken van de betekenis van het leven, namelijk opstijgen naar het volgende niveau van de menselijke ontwikkeling, naar de hogere wereld, dan leef je niet tevergeefs … hoewel je uiterlijk bezien dezelfde dingen doet als anderen. Het belangrijkste is je intentie bij alles wat je doet, hoe gewoon het ook is!

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed