Vriendelijk Fascisme

Dr. Michael LaitmanMening (Leonid Savin, hoofdredacteur van het magazine Geopolitiek): “Veel politieke analisten praten over de dreiging van het fascisme in de wereld. Dit is een nieuwe totalitaire ideologie, maar met zachtere methoden van beïnvloeding ten aanzien van de eigen burgers en mensen uit andere landen.”

“De moderne samenleving is in een situatie terecht gekomen waarin de gewone kiezers maar weinig te vertellen hebben, ze zijn radertjes geworden in de machine van de technocratische onderdrukking van kijken en luisteren. Dit vriendelijke fascisme werkt subtieler dan de gebruikelijke manier.”

“Onderdrukking wordt gerechtvaardigd door de behoefte aan de bescherming van de mensenrechten en burgerlijke vrijheden, terwijl de traditionele waarden van de maatschappij (de legalisatie van het homo huwelijk en allerlei vervormingen) vernietigd worden. Er zijn zeven categorieën in de nieuwe vorm van fascisme.”

  1. Het soort machtsstructuur. Door de samenvoeging van het grootkapitaal en het staatsapparaat ontstaat er een nieuwe ideologie op het gebied van het besturen en duperen van mensen, door politieke processen in de samenleving te hanteren in de vorm van een spektakel, waarbij aantrekkelijke beelden opgelegd worden die de ware betekenissen verbergen.
  2.  De methode van het onderdrukken van de oppositie vindt plaats via listige subversies.
  3.  De methode van de vernietiging van het ongewenste wakkert het ontstaan van etnische conflicten aan, door op zoek te gaan naar ‘externe bedreigingen’, door het organiseren van rellen.
  4.  De methoden van overtuiging vinden plaats via de media, informatie over oorlogsvoering, met als doel om het bewustzijn van de elite ondergeschikt te maken en de massa te intimideren.
  5. De methoden om ‘goed’ gedrag aan te moedigen worden vastgesteld en beloond in de vorm van rangen.
  6.  Afleiding bestaat uit de media, luxe, seks, psychoactieve stoffen, religieuze sekten, alcoholisme, drugsverslaving, gokken, sport, scènes van extreem geweld.
  7.  Het overlevingsvermogen van het systeem is innerlijke vitaliteit.

“Het nieuwe fascisme is fascisme met een glimlach, aangenaam om naar te kijken en naar te luisteren. Het project van het ‘Oostelijk Partnerschap’, dat de oorzaak werd van de huidige politieke crisis in de Oekraïne, is ook één van die middelen, geïnitieerd door Washington en gepromoot door de EU onder het mom van gemeenschappelijke waarden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de ‘zachte macht’ van Brussel.”

Mijn commentaar: In ieder geval zal het huidige type manipulatie van de bevolking leiden tot een mislukking voor degenen die dit aansturen. De verspreiding van de methode van Integrale Educatie zal de realisatie van wat er plaatsvindt helpen versnellen en zorgen voor een soepele overgang naar een nieuwe integrale maatschappij.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: