Spirituele Handelingen In Het Dagelijks Leven

Dr. Michael LaitmanVraag: Ik studeer nu ruim vijf jaar en het voelt alsof mijn hele leven zich in de groep afspeelt. Maar de afgelopen vijf maanden wordt het aanzienlijk moeilijker voor mij om me met de vrienden te verenigen. Zelfs in mijn fysieke leven heb ik nergens meer zin in: ik kom nergens toe. Als ik niet fysiek bij mijn vrienden ben, kan ik in mijn dagelijkse leven zelfs niet meer in actie komen voor mijn eigen dingen.

Antwoord: Dat komt omdat je niet voelt dat je hele dagelijkse leven buiten de groep ook deel is van je spirituele pad.

Stel dat je bijvoorbeeld in een fabriek of bij een of ander bedrijf werkt. Het is belangrijk dat je begrijpt dat het werk bij dit bedrijf je spirituele werk is. Als je de noodzaak van spirituele vooruitgang in gedachten houdt terwijl je op dit kantoor of in deze fabriek werkt, geef je je persoonlijke, spirituele energie door via elke beweging en handeling die je verricht, Zo moet je handelen in deze wereld om de wereld te corrigeren.

Al ons werk in deze wereld is ervoor bedoeld om elkaar te beïnvloeden met onze spirituele kracht. Dus als je op kantoor werkt of in de buurt van honderd mensen die je helemaal niet kent en die verre van spiritualiteit zijn, maar jij daar komt met wat je aan spiritualiteit ontvangt, geef je – door middel van je werk, als een geheim agent – spirituele inhoud door en zij voelen dat en door hen voelt de hele wereld het.

Dit is ons werk op het minerale niveau van spiritualiteit. Op zo’n manier zijn we met elkaar verbonden en doordrenken we de hele wereld met spiritualiteit. Dit is nodig voor ons! Daarom is de wereld zo geschapen dat wij erin moeten werken en daarom verplichten Kabbalisten iedereen om een baan te hebben.

Probeer met deze intentie te werken. Je zult zien hoeveel succes je zult hebben in je werk, hoe je collega’s anders met je om zullen gaan en hoezeer je vorderingen zult maken op spiritueel gebied.

Je moet je spirituele handelingen en je baan op de juiste manier combineren. Dat is niet gemakkelijk, maar tegelijkertijd is dit nu juist je correctie. Dit is het belangrijkste wat een mens in onze wereld kan doen en het is beter dan met je hoofd in de wolken te zitten tijdens het luisteren naar Het Boek De Zohar. Dat is geen correctie.

We zijn met opzet zo geschapen dat we 10 à 12 uur per dag moeten besteden aan thuis en werk. Tegenwoordig denken veel mensen: “Trouwen, kinderen, wie heeft dat nou nodig? Ik blijf bij mijn moeder wonen, zij zorgt voor mijn eten en mijn kleren en in die tijd houd ik me bezig met filosofie.” Dit willen moderne mensen.

Je moet trouwen, kinderen krijgen, werken, studeren en in dit alles de verwerkelijking zien van je spirituele potentieel, zodat de ene activiteit niet verschilt van de andere; zodat je in de groep, op je werk, tijdens de les, tijdens een workshop, met je vrouw en kinderen, met al die dingen via de groep innerlijk verbonden bent met de Hogere Energie en het via jezelf doorgeeft aan alle anderen: je gezin en familie, je werkplek, aan de hele wereld, waar je ook bent.

From a lesson in Russian, 2/07/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed