Ondergedompeld Zijn In Het Licht Van Goedheid

Dr. Michael LaitmanAls je iets van de spirituele staat wilt voelen, kun je je voorstellen dat je ondergedompeld bent in een zee van Licht en dat je geen zuurstof meer kunt inademen, zoals een vis in het water. Het Hogere Licht omhult mij van alle kanten en reageert onmiddellijk en automatisch op elke beweging die ik maak. Ik hoef maar nauwelijks een ‘hand’ of een ‘voet’ te bewegen, namelijk de minste beweging in mijn hart te maken, en ik veroorzaak daarmee onmiddellijk een antwoord van het Hogere Licht.

Zo behoor ik altijd te leven, van de vroege morgen tot de late avond en van de late avond tot de vroege morgen, en te voelen dat ik mij in de zee van het Hogere Licht bevind dat de gehele werkelijkheid vult. Dit is de enige Kracht, ’Er is geen Ander dan Hij’. Hij is goed en doet goed en beantwoordt elke beweging die ik maak om mij op de best mogelijke manier naar het Doel te leiden.

Ik bevind me in dit Licht in elke beweging van mijn verlangens: op het minerale, vegetatieve, animale en sprekende niveau en op die manier veroorzaak ik onmiddellijk een antwoord van het Licht, dit moet ik mij goed realiseren.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 2/21/14, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed