Ik Heb De Hele Wereld Nodig

Dr. Michael LaitmanVraag: Is het bespoedigen van het einde van de correctie (Gmar Tikkun) afhankelijk van onze verbinding of van die van de hele wereld?

Antwoord: Alles hangt alleen af van de verbinding tussen ons, dat is genoeg. En vanuit deze verbinding voelen we de noodzaak voor alle overige stappen.

Onze verbinding is het belangrijkste en als we een bepaald niveau bereiken, zullen we plotseling ontdekken dat we ons met nog een ander deel moeten verbinden, anders kunnen we niet verder komen. We krijgen extra kracht, Aviut (dikte) en problemen om vooruit te komen.

Zo wordt je duidelijk dat je steeds meer nodig hebt, totdat je begrijpt dat je de hele wereld nodig hebt, dat deze helemaal van jou is. Zoals er staat geschreven: “De hele wereld staat tot mijn beschikking en is zo bedoeld”, dat wil zeggen: bedoeld om aan mij al hun problemen, moeilijkheden en verlangens door te geven, zodat ik ze zal corrigeren. “En ik ben bedoeld om ten dienste te staan van degene die mij bezit”, omdat ik al hun verlangens meeneem en omhoog breng naar de Schepper. Dit is het enige wat Hij nodig heeft.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 3/10/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: