Een Gebroken Hart

Dr. Michael LaitmanHet Boek De Zohar, ’VaYechi’ (En Jacob leefde), item 9: … Om de geest van de zwakke te versterken en het hart van de terneergeslagene te versterken. “Het hart van de terneergeslagene is Jacob” want beneden deze graad, van de Achoraim (achterzijde), zijn de profetieën en de zegeningen op hem neergedaald in Egypte en Egypte wordt Achoraim genoemd. Daarom is zijn hart terneergeslagen.

Vraag: Wat is een ‘gebroken hart’ in het spirituele werk?

Antwoord: Een gebroken hart is een verlangen waarmee ik niets kan beginnen, maar het staat voor me als een hindernis, een obstakel dat ik niet kan overwinnen. Als ik deze hindernis niet wegneem, zal ik niets bereiken en dan “zou ik liever sterven dan leven.” Het is een goede staat, want dan heb ik de genade van de Schepper nodig.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 3/23/14, The Zohar

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: