De VS Zal Niet Overleven Zonder Voedselbonnen

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (uit MoneyNews): “Het aantal Amerikanen dat voedselbonnen nodig heeft, bereikte vorig jaar een ongekende hoogte, volgens de gegevens die zijn vrijgegeven door het Ministerie van Landbouw.

“Gemiddeld maakten 46.6 miljoen mensen maandelijks gebruik van dit aanbod het afgelopen jaar, het gemiddelde aantal huishoudens dat deze bonnen ontving, bedroeg in totaal 22.3 miljoen. In 2007 ontvingen  26.3 miljoen mensen voedselbonnen.”

“Texas stond bovenaan wat de lidstaten betreft, met een gemiddelde van 4.04 miljoen voedselbon-ontvangers per maand. Californië kwam op de tweede plaats met 3.96 miljoen en Florida was derde met 3.35 miljoen. …”

“In de wekelijkse Republikeinse toespraak op zaterdag bekritiseerde Senator Jeff Sessions R-Ala het Ministerie van Landbouw door te spreken over wat hij het ‘agressieve programma’ noemde om steeds meer mensen te verplichten tot voedselbonnen.”

“Sessions uitte minachting voor de bewering van het Ministerie van Landbouw dat ‘elke 5 dollar die geïnvesteerd wordt in nieuwe voedselbonnen bijna twee maal zoveel oplevert op het gebied van de economische activiteit in de maatschappij.”

“Sessions kwam daarop met een voorstel. ‘Is het geen beter doel om meer Amerikanen te helpen aan goedbetaalde banen zodat zij zich daardoor trots voelen en zelfrespect krijgen?’ vroeg hij. ‘Is dit geen betere vorm van medeleven die een meer solide morele basis heeft?’”

“Maar President Barack Obama zal dat niet laten gebeuren,” zo zei Sessions.”

“De Amerikaanse regering heeft een recordbedrag van 80.4 miljard dollar aan voedselbonnen besteed in het fiscale jaar 2012, 27 miljard dollar meer dan in het fiscale jaar 2011.”

“Volgens de Maandelijkse Verklaring van de Kasverrichtingen door het Amerikaanse Ministerie van Financiën, gaf de regering 77.6 miljard dollar aan voedselbonnen uit, formeel bekend als het Aanvullende Voedingshulp Programma (SNAP), in het fiscale jaar 2011.”

Mijn commentaar: We naderen een situatie waarin mensen, dankzij het enorm grote aantal werklozen, zullen begrijpen dat het noodzakelijk is om een algemeen programma in te voeren van gelijke verdeling van essentiële goederen en diensten aan de mensen. De term ‘werklozen’ zal verdwijnen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed