De Spirituele Bron Van De Ochtendles

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat is de spirituele bron van de dagelijkse Kabbalah les die ’s morgens van drie tot zes gegeven wordt?

Antwoord: Deze lessen zijn bedoeld om op te staan met de gedachte aan de Schepper en meteen een verbinding met Hem te creëren omdat Hij verder alles van je werkdag bepaalt waarop je dezelfde verbinding moet handhaven die je in de ochtendles bouwt voor alles wat je in dit leven tegenkomt.

Vraag: Waarom beginnen we nu juist om drie uur te studeren en niet om 2:40 uur of op een andere tijd?

Antwoord: Eigenlijk is het noodzakelijk om de studie om middernacht te beginnen, maar middernacht is niet om 12 uur ’s nachts, hoewel we dat gewoonlijk denken. We moeten de nacht in twee helften verdelen en die tijd varieert ook nog. Dus het is nodig om de studie te beginnen om middernacht.

Vraag: Waarom gebruiken we niet de lesvorm die gebruikelijk was in de tijd van Abraham? Hij nodigde mensen aan tafel uit, gaf ze te eten en te drinken en gaf les.

Antwoord: Er staat geschreven dat hij een tent had en dat hij daar iedereen uitnodigde. De tent stond langs de weg en er kwamen handelaren voorbij, allerlei kooplui, zij kwamen bij hem uitrusten en thee drinken. Dan vertelde hij hen over zijn lessen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: