De Perfecte Wereld Meten Met Een Kromme Liniaal

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe rechtvaardig je de Schepper? Wat houdt dit proces in?

Antwoord: De Schepper rechtvaardigen betekent dat je jezelf correct afstemt op de ware perceptie van de werkelijkheid. Hoewel wij niet kunnen zien of voelen op die manier, verlangen wij ernaar.

Stel je voor dat ik een kromme liniaal heb en ik alles steeds meet op deze kromme manier. Nu wil ik met kracht deze liniaal recht maken, zodat alles wat ik meet en al mijn berekeningen kloppen met een rechte liniaal.

De rechte liniaal is het feit dat de Schepper Goed is en Goed doet en dat alles wat ik zie de wereld van Ein Sof (Oneindigheid) is, een wonderbaarlijke, ideale wereld, de beste wereld die bestaat. Alles wat ik op een andere manier zie, is een aanduiding van het verschil tussen mijn corrupte denkbeeldige waarneming en de juiste waarneming die mij nog ontbreekt. Maar ik doe mijn best om de juiste waarneming te bereiken, de onthulling van de oneindige Kracht van het Goede dat Goed doet, de waarneming dat er geen ander is dan Hij; ik breng een correctie teweeg in mijn zintuigen, ik stem ze zo af dat ik de werkelijkheid correct kan waarnemen.

Dan zie ik plotseling een totaal ander beeld! Ik keek gewoon scheel en daardoor leek de wereld vervormd, nu zie ik de ware vorm. Ik stem mijn gereedschap af, het is nu niet zo afgestemd dat ik kan zien dat de Schepper Goed is en Goed doet. De hele vervorming bestond alleen in mijn zintuigen en niet in de Schepper van wie ik dacht dat hij een slechte wereld had geschapen. Door de corruptie in mijzelf zag ik dat de perfecte wereld van Ein Sof zo corrupt was. Maar dankzij de correctie kom ik dichter bij de waarheid en bereik ik gehechtheid aan de Schepper, stem ik overeen met Hem.

Dit is het enige wat we moeten doen: onze waarneming corrigeren. De wijsheid van Kabbalah bestaat uit de onthulling van de Schepper aan de schepselen in deze wereld, maar hoe kan je Hem ontdekken in deze wereld? Wij denken dat deze wereld bestaat uit een plaats waar wij zijn tot aan onze dood. Zo is het niet, het gaat om een veel dieper concept.

De onthulling van de Schepper in deze wereld betekent dat het nodig is dat wij de wereld van Ein Sof boven het beeld van deze wereld ontdekken en zien. Deze onthulling is het resultaat van onze inspanningen: op het moment dat wij de Schepper werkelijk willen zien als de absoluut Goede die Goed doet, wordt Hij onthuld, want dan vragen wij om onze correctie en dan zal het Licht komen en alles herstellen.

Vraag: Meestal begrijpt een mens wel dat alles van de Schepper komt, maar hij denkt dat het onmogelijk is om de Schepper te begrijpen en te rechtvaardigen.

Antwoord: Wij naderen nu het moment dat wij de Schepper gaan begrijpen, rechtvaardigen, meten en de hele perceptie en wijsheid gaan bereiken. Dit noemen we de onthulling van de Schepper aan de schepselen, daarmee moet elke cel van de mens gevuld worden, zowel de emotionele als de mentale.

From the preparation to the Daily Kabbalah Lesson 3/07/14

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed