Afstemmen Op Innerlijke Beelden

Dr. Michael LaitmanVraag: Soms vervelen we ons tijdens de les, we vallen in slaap of we worden meegenomen door vreemde gedachten. Waarom regelt de Schepper het op deze manier? Wat wil Hij ons daarmee laten zien? Hoe kunnen we onze intentie continu op hetzelfde niveau houden?

Antwoord: Als je naar mijn lessen luistert, moet je proberen om elk woord dat ik zeg in de volle diepte te voelen. Alles wordt gebouwd op jullie identificatie met mij.

Ik zeg geen woord voordat ik enkele beelden in mij heb gevormd die ik daarna met woorden aan anderen doorgeef, in de hoop dat zij ze kunnen horen en in overeenstemming daarmee datzelfde beeld in henzelf bouwen. Als onze beelden samenvallen, beginnen we aan een dialoog van innerlijke ophelderingen over dat beeld: welke eigenschappen, waarden en bewegingen zijn erin aanwezig?

Als je innerlijk geen beeld voelt dat je vormt door wat je van mij hoort, zit je waarschijnlijk bij de les zonder dat je in mij opgenomen bent en ik in jou. Dit is het probleem. Dan val je na een poosje zeker in slaap, je verliest het contact, de betekenis en het gevoel van de noodzaak van deze les.

Er zijn mensen die op deze manier niet aan het werk kunnen gaan omdat ze denken dat zij heel wat weten. Voor hen is het belangrijk om naar mij te luisteren met het doel om met mij te redetwisten. Dat zij dat doen raakt me niet, want deze houding hebben zij van nature in zich en het is heel moeilijk voor hen om het materiaal op een correcte manier te benaderen. Ik identificeer me met hen, maar ze moeten deze staten wel overwinnen want als een student het innerlijke beeld dat de leraar naar hen overbrengt niet vormt, leert hij niet.

Anderzijds, als je een gesprek met je vrienden hebt, is dat zeker gemakkelijker, eenvoudiger en beter voor je. Alles wat zich tussen jullie afspeelt is met name op sympathie en empathie gebaseerd. Het is veel gemakkelijker voor je om met de vrienden te communiceren omdat hun taal veel eenvoudiger is dan die van mij.

We proberen de lessen in de vorm van workshops over te brengen. Deze methode helpt mensen om op een veel dieper niveau de tekst te voelen en zich met de tekst en de schrijver ervan te verbinden.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: