Aan Het Werk Blijven En Verhelderen!

Dr. Michael LaitmanVraag: Als wij samenwerken wordt er een ‘collectief hoofd’ gecreëerd, dat ons helpt om dingen op te helderen en snel uit slechte staten te komen. Anderzijds hoor ik vrienden zeggen: “Deze staat moet er gewoon zijn.”

Is “moet er gewoon zijn” altijd mogelijk of kan het alleen samen met de nauwe verbinding met de vrienden of kan je jezelf op psychologisch gebied trainen?

Antwoord: Je kunt jezelf zo trainen dat de afstand of de omstandigheden niet tussen jullie in komen te staan. Dat is mogelijk omdat alles alleen van onze staat afhangt.

Een moeder kan bijvoorbeeld haar kind voelen en voortdurend aan hem denken, zelfs als zij aan het werk is of ver van hem vandaan is.

Vraag: Waarom moeten wij dan zoveel aandacht besteden aan Arvut (verantwoordelijkheid voor elkaar)? Wat is daar het voordeel van?

Antwoord: Arvut geeft ons de plaats waar we de onthulling van de Schepper ontvangen. Iedereen moet deel uitmaken van de verantwoordelijkheid voor elkaar. Er kan geen enkele vervulling zijn zonder verantwoordelijkheid voor elkaar. Eén individu is geen soldaat op het slagveld.

Let eens op hoe onwetend we zijn als het erop aankomt om volledig te begrijpen waar de plaats is waar we de Schepper kunnen onthullen. We moeten dus aan het werk blijven en steeds beter alle concepten en staten duidelijk krijgen.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: