Volg De Leraar Op De Voet

Dr. Michael LaitmanVraag: Een conventie is altijd een belangrijke test voor ons. Hoe kunnen we er zeker van zijn dat we ons tussen de conventies in de juiste richting bevinden, zelfs als we negatieve gevoelens hebben?

Antwoord: Ik kan je niet zeggen wanneer je negatieve gevoelens hebt en wanneer niet. Als je met ons verbonden bent, kom je verder en de geografische afstand is daarbij niet van belang.

Ik herhaal het opnieuw, je komt alleen verder als je samen met ons bij al onze gezamenlijke acties bent, want als je een paar lessen mist, mis je veel meer en zul je niet begrijpen wat er in de volgende les gezegd wordt. Je zult de dingen innerlijk niet begrijpen! Je zult de noodzakelijke vervulling en voldoening niet krijgen.

Mijn lessen zijn altijd opwaarts gericht, voortdurend opwaarts. Je denkt misschien dat het om een herhaling gaat of dat het niets met het voorgaande materiaal te maken heeft, maar dat is niet waar! Ik beweeg me altijd voorwaarts! Het kan anders gepresenteerd worden, op een andere manier, in een andere stijl, maar het is altijd op een toenemend hoger niveau.

Je mag dus geen enkele les missen! Als je – om wat voor reden dan ook – een paar dagen geen mogelijkheid hebt gehad om naar de lessen te luisteren, moet je ze later gaan zien. Het probleem is dat veel vrienden niet dagelijks serieus deelnemen aan de lessen terwijl ik mijn studie precies daarop baseer. Een student is iemand die mij op de voet volgt.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed