“ We Produceren Al Genoeg Voedsel Voor 10 Miljard Mensen – En Nog Steeds Kunnen We Geen Einde Aan De Honger Maken”

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van The Huffington Post): “Honger wordt door armoede en ongelijkheid veroorzaakt, niet door schaarste. De afgelopen twee decennia is de hoeveelheid mondiale voedselproductie sneller toegenomen dan de groei van de wereldbevolking. De wereld produceert al meer dan 1 ½ keer genoeg voedsel om iedereen op de planeet te voeden. Genoeg om 10 miljard mensen te voeden, dit is de bevolkingspiek die wij tegen 2050 verwachten. Maar mensen die minder dan $2 per dag verdienen – de meeste van hen zijn arme boeren die kleine percelen land cultiveren – kunnen het zich niet veroorloven om dit voedsel te kopen.”

“In werkelijkheid gaat het grootste deel van de industrieel geproduceerde graangewassen naar biobrandstoffen en naar vetmesterijen waar dieren opgesloten zitten, in plaats van naar de 1 miljard hongerlijdende mensen.”

Mijn commentaar: Deze situatie zal niet veranderen totdat de mensheid zich realiseert dat men zelf de ongelijkheid, die door onze egoïstische aard is gecreëerd, moet corrigeren en dat we alleen door het bereiken van gelijkheid, eerst tussen onszelf en vervolgens met de Schepper, welvaart voor iedereen kunnen bereiken.

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed