Tot Wie Wenden We Ons?

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we aan iemand uit leggen dat bijvoorbeeld ons gebrek aan evenwicht met de natuur de biosfeer kan beïnvloeden?

Antwoord: De hele schepping is één systeem! De wereld is globaal; alle systemen zijn met elkaar verbonden. Als je vraagt hoe een ieder van ons de natuurlijke omgeving beïnvloedt of een tsunami veroorzaakt door zijn negatieve gedachten, daal je af naar het niveau van iemand die zegt: “Leg mij eens uit waarom er een aardbeving in de Oceaan was, waarom kwam er een golf die iedereen overspoelde?” Dit kunnen we absoluut niet aan hem uitleggen.

Op welke wijze kunnen we mensen benaderen en hen alles laten zien? Ik zit zelf ook in een dilemma. Daarom is het beter om hen vanaf een andere kant te benaderen.

Als we naar de samenleving kijken, zien we dat daarin lijden begint op te treden en dat de voormalige middenklasse langzamerhand gaat verdwijnen en tot de lagere klasse gaat behoren, de lagere klasse bevindt zich al onder de armoedegrens. We moeten ons tot deze mensen wenden.

Zij hebben geen belangstelling voor hogere zaken, hoewel het goed opgeleide mensen kunnen zijn, ze zijn geïnteresseerd in een normaal, rustig en kalm bestaan. Het Leven heeft hen zoveel klappen gegeven dat het ego hun gezichtsveld tot een minimale staat heeft vernauwd: “Geef ons…” We hebben zo’n bewondering en respect voor Amerika, terwijl 43 miljoen Amerikanen maar op één ding wachten: op een gratis kom warme soep om op te kunnen eten en op een slaapplaats in een hostel. 43 miljoen mensen! Binnen dat kleine gezichtsveld is alles wat een mens nodig heeft om zich oké te voelen: een mogelijkheid om te eten, te slapen, zijn ogen dicht te doen en niets te zien. Mensen die zich in de buurt van een dergelijke situatie bevinden, zijn gevoeliger en absorberen de Integrale Methode die wij hen brengen met gemak.

Vraag: Maar brengen we hen niet een formule die al te simplistisch is?

Antwoord: Hoezo? Het zijn normale mensen die zelf al begrijpen en voelen waarnaar de mensheid op weg is. En tegenwoordig zijn er veel mensen zoals zij! Dit zijn geen mensen die in koloniën zijn geboren (of voormalige gevangenen), die uit grotten tevoorschijn zijn gekomen of vanaf hoge bergtoppen zijn neergedaald, dit zijn normale, opgeleide mensen.

From Kab TV’s “An Integral World” 10/26/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: