Op Een Schommel

Dr. Michael LaitmanVraag: Iedere keer als ik me comfortabel voel, word ik – zoals op een schommel – ergens naartoe geslingerd: naar een goede of een slechte staat. Hoe kan ik tijdens deze bewegingen van links naar rechts de middellijn vinden?

Antwoord: Wij worden vanuit het evenwichtspunt heen en weer geslingerd omdat het de enige plek is van waaruit we ons verder kunnen ontwikkelen. Wanneer ik me wil vasthouden aan de groep, de leraar, de boeken, het Doel, realiseer ik mezelf.

Het centrum is in de regel tegengesteld aan mijn verlangen en mijn denken. Het evenwichtspunt ligt altijd boven de linker- en de rechterlijn, in de middellijn. Het gaat over geloof boven de rede, boven wat het hart en het denken me vertelt. Waar kan ik mij dan aan vasthouden zodat ik het niet aan het lot overlaat? Het enige wat mij kan leiden is dat waartoe de groep, de leraar en de boeken mij verplichten.

We moeten er alleen zeker van zijn dat we het goed begrijpen en dat we het juiste advies horen. Wij hebben er zo’n vertrouwen in dat de leraar bedoelde wat wij denken en daarover gaan wij dan meestal met elkaar in discussie. Iedereen hoort iets anders, dus hoe kan ik er zeker van zijn dat wat ik heb gehoord juist is?

Als ik mezelf wegcijfer om mij te verbinden met de groep, begin ik het juiste advies te horen. Hoe groter en hoger een persoon is, hoe nederiger hij moet zijn.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 12/27/13, Shamati #72 “Confidence Is the Clothing for the Light”

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed