Een Vrouwelijke Bondgenoot

Dr. Michael LaitmanVraag: Behoren vrouwen de mannen te inspireren?

Antwoord: Niemand kan de mannen beter inspireren dan de vrouwen. Stel je eens voor dat je vrouw onder de indruk is van jou en steeds weer zegt: “Jij bent zo verstandig, zo knap, zo speciaal! Als ik naar andere mannen kijk, zie ik dat jij veel sterker bent dan zij, een veel betere man!” Als een vrouw dat gevoel heeft over jou, zou je meteen naar huis rennen en bij haar gaan zitten als een klein jongetje dat naar alles luistert wat zij zegt. Zo zitten mannen in elkaar.

Vrouwen kunnen mannen manipuleren zoals ze willen. Als een vrouw verstandig is, als zij zich op het Doel richt en begrijpt waar ze alles voor doet, ben ik haar er alleen maar dankbaar voor dat zij haar invloed op mij uitoefent. Dan ga ik niet opscheppen en er trots op zijn dat ik een ‘macho’ ben. Integendeel, dan ben ik honderd procent eerlijk tegen haar: “Het ego is mijn natuur, het is alleen maar verwerpelijk en het heeft geen enkele waarde! Help me om mij eruit te halen! Laten we er weerstand aan bieden en het samen veranderen. Dan zal ik hetzelfde voor jou doen.”

Op dit gebied moeten we ons wegcijferen. Laten we een beetje onze eigen psychologen worden en onszelf vanaf de zijlijn gadeslaan. Alleen zo kunnen we uit deze situatie komen. In de groep proberen we hetzelfde te doen, door op te stijgen en vervolgens door ons weg te cijferen, zodat wij onder de indruk raken van de groep.

Dit moeten we ook toepassen in het gezin, door voortdurend met elkaar het proces aan te gaan van boven je ego uitstijgen en jezelf wegcijferen. Waarvoor? Om het hogere Doel te bereiken! Ik maak me geen zorgen over de verhoudingen in het gezin zo lang iedereen de juiste richting opgaat en gericht is op het Doel. Je vrouw is je belangrijkste hulp, zij kent je beter dan wie dan ook, dus haar correcte houding naar jou toe kan je helpen om snel je natuur los te laten.

We moeten speciale cursussen hebben om getrouwde stellen te leren over de juiste relatie met elkaar en over de manier waarop de egoïstische natuur van de mens veranderd kan worden. Je zult zien hoe positief je daarna je kinderen zult kunnen beïnvloeden Ze zullen goed, vriendelijk, gedisciplineerd en wijs worden. We moeten gebruik maken van zulke gelegenheden. Het belangrijkste hierbij is dat we volwassener moeten worden. Het belang van het Doel rechtvaardigt alles.

We weten dat Kabbalisten in het verleden eigenlijk blij waren als hun vrouwen verbitterd en boos waren. Maar onze vrouwen zijn zo niet. Ze volgen samen met ons het spirituele pad, ze helpen ons en geven ons advies over de manier waarop we met ons ego moeten werken en het moeten gebruiken voor de goede zaak.

We moeten begrijpen dat we alleen voor dit gemeenschappelijke Doel met elkaar verbonden zijn en dat dit Doel onze relatie bepaalt, het is de bedoeling dat we alles doen om het te bereiken. Dit betekent dat ik op geen enkele manier met jouw ego wil spelen, ik wil het niet gebruiken om jou pijn te doen, nee! Wij moeten wijs, vriendelijk en tactvol met elkaar omgaan voor zover wij samen met onze partner onze mogelijkheden kunnen benutten.

En dit moeten we leren. Je kunt je niet voorstellen hoe groot dit middel is voor onze correctie. We kunnen onze planeet erdoor veranderen! Om eerlijk te zijn, het enige wat je nodig hebt is een vrouwelijke partner. Je hebt de groep alleen nodig om samen tot de juiste verbinding te komen.

Tijdens deze overgangsperiode zijn er maar weinig gezinnen waarin de partners een verschillende kant opgaan. In zo’n geval heb je een groep nodig. Bovendien betekent een groep vrouwen een heel serieuze steun voor de mannengroep. Neem dit serieus. Je zult zien hoeveel hulp je krijgt als je vorderingen maakt met behulp van de juiste methoden van onderlinge omgang.

From the Moscow Virtual Convention “Unity Without Boundaries,” 12/14/13, Lesson 4

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: