De Vernietiging Van De Westerse Maatschappij

Dr. Michael LaitmanOpinie (Michael Khazin, econoom en politiek onderzoeker): “In de moderne maatschappij is een zware strijd gaande: het is een post-industriële organisatie, het managementsysteem is gebaseerd op het feodale klassensysteem, de elite is geordend op basis van tribale afstamming.Ten gevolge hiervan ontstaan er voortdurend problemen.”

“Een van de manieren om deze problemen te overwinnen, bestaat uit de toename van het aantal rijke mensen: de financiële elite. Ten gevolge van het kredietsysteem is het aantal rijke mensen 10 maal zoveel toegenomen vergeleken met wat de economie aan kan. Hierdoor verminderde de destructieve activiteit van getalenteerde energieke mensen, die normaal gesproken geen toegang tot het ‘systeem’ hadden omdat het daarvoor niet groot genoeg is, aanzienlijk.”

“Er rijzen twee vragen: Ten eerste – wat kan er gebeuren met degenen die actief zijn, maar nog niet rijk? Waar kunnen ze naartoe gedreven worden? Naar het fascisme? Naar het communisme? Naar het Wahabisme? Deze drie opties zijn allemaal uiterst gevaarlijk voor de overheid en de elite, maar er is nog geen alternatief in zicht. Ten tweede – wat kan er gebeuren met degenen die actief zijn en ook competent, die nog steeds rijk zijn, maar dat ten gevolge van de omstandigheden niet lang meer zullen zijn?”

“Om het duidelijk te stellen: met behulp van de activiteit van degenen die alle hoop voor de toekomst al hebben verloren (inclusief degenen die al een aanhanger van het Wahabisme of een fascist zijn geworden), kunnen de ‘nouveaux riches’ misschien proberen om de huidige regering en de elite omver te werpen, onder het voorwendsel dat ze een omvangrijke crisis niet konden voorkomen, omdat ze niet weten wat ze ermee aan moeten. Naar mijn mening is dit het grootste gevaar voor de moderne elite.”

“In de afgelopen tien jaar is de hoeveelheid winst die de financiële sector in het eigen voordeel herverdeelt ten minste 5 maal toegenomen – van 10 naar 50%. Naarmate de crisis zich verder ontwikkelt, zal deze hoeveelheid in het gunstigste geval voor financiers met 10% dalen (en waarschijnlijk zelfs meer). De economie zal een val maken van 50% in de ontwikkelde landen, wat in absolute termen betekent dat de financiële sector 10 maal zo klein zal worden. Hoeveel mensen die dan nog overblijven, zullen de levensstandaard die ze nu hebben en die boven het gemiddelde ligt, kunnen handhaven? Waar zullen degenen, die vandaag luxe consumptie aanbieden, blijven?”

“Dit conflict – tussen de elite en de ‘nieuwe rijken’ die in de afgelopen tien jaar in aantal zijn toegenomen – zal de basis worden voor de vernietiging van de westerse samenleving en de gehele liberale ideologie.”

Mijn commentaar: De egoïstische banden die de ontwikkelde samenleving door de eeuwen heen bij elkaar hielden, zijn gebroken, en de egoïstische maatschappij die zich op een natuurlijke wijze heeft ontwikkeld en sinds tienduizenden jaren bestaat, begint af te brokkelen. Deze vernietiging is niet dezelfde als de overgang van één regime (vorming) naar het volgende; het is de vernietiging van alle fundamenten van de samenleving; het is de overgang naar nieuwe altruïstische banden, door middel van lijden of door bewust te kiezen en er de noodzaak van in te zien.

Dit soort publieke relaties heeft behoefte aan nieuwe mensen voor wie het gevoel dat ze leven bestaat uit de eigenschap van geven aan anderen en niet uit ontvangen van anderen. Dit is een vorm van een anti-wereld. Het kan alleen onder de invloed van het Hogere Licht worden verkregen en dat kan alleen worden aangetrokken door de methode van Integrale Educatie (Kabbalah).

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: