Assistent Van Het Altruïsme

Dr. Michael LaitmanVraag: Welke egoïstische behoeften zullen minder worden gewaardeerd en welke meer in de integrale staat? Of is het nodig om ze allemaal te veranderen?

Antwoord: Dat is niet nodig. Als het egoïsme in het juiste partnerschap met het altruïsme zal gaan samenwerken en ze elkaar aanvullen, zal het alleen maar voordeel opleveren.

Denk eens aan wat er in ons lichaam plaatsvindt: een enorme hoeveelheid van allerlei soorten reacties, verbindingen, onderbrekingen, wederzijdse vernietiging, geboorte, enzovoort. Een lichaam dat wordt aangevallen door een grote hoeveelheid vijandige elementen en kiemen, vernietigt en corrigeert ze. Er vindt een grote strijd plaats, constant werk van analyse en synthese van de verkregen gegevens en het besluit wat ermee gedaan moet worden.

Met andere woorden, het lichaam kan niet functioneren zonder positieve en negatieve krachten; zij moeten beide een functie hebben.

Dus, als er een altruïstische kracht verschijnt tegenover het egoïsme, ontstaat er evenwicht met het egoïsme, het wordt onmiddellijk even belangrijk als het altruïsme. Het is een systeem dat zich in homeostase, evenwicht en harmonie handhaaft.

From Kab TV’s “An Integral World” 10/24/13

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: