Als De Sloten Veranderen In Openingen

Dr. Michael LaitmanHet Boek de Zohar: “Twee Punten”, item 121: … zoals er geschreven staat: “Dit is de poort van de Eeuwige, de rechtvaardige zal erdoor binnengaan.”

Voordat we echter beloond worden met de omkering van het verlangen om te ontvangen in ons door Torah en Mitzvot, in ontvangen om te geven, zijn er sterke sloten op de poorten naar de Schepper, want dan hebben zij de tegengestelde functie: namelijk om ons te verjagen van de Schepper.

Dit is hun functie, zoals een flirt, om het verlangen te prikkelen, het groter te maken en het steeds meer aan te wakkeren zodat het steeds meer wil hebben. De behoefte wordt groter door de afwijzing en zo bereiken we een verlangen dat sterk genoeg is om door de poort heen te breken.

Daarom worden de krachten van afscheiding ‘sloten’ genoemd, want zij blokkeren de poorten die ons naderbij brengen en verjagen ons van de Schepper.

Maar als wij ze overwinnen, brengen ze ons geen schade aan en voelen we Zijn Liefde niet verminderen in onze harten. De sloten veranderen in deuren, de duisternis verandert in licht en het bittere verandert in zoet. Door middel van alle sloten ontvangen wij een speciaal niveau in Zijn Voorzienigheid en dan veranderen de sloten in openingen, in niveaus waarop we de Schepper bereiken. Deze niveaus, die wij via de openingen bereiken, worden tot Hallen van Wijsheid.

Met behulp van deze bewegingen – afweer en naderbij de poort komen en opnieuw afwijzing en naderbij komen – pompen wij ons als het ware op om de kracht te krijgen om door te breken. En dan veranderen de sloten in openingen.

Natuurlijk is de eerste opening de moeilijkste om doorheen te breken.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 1/13/14, Writings of Baal HaSulam

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: